Agilityfabriken.

Är från början en gammal skola och stearinljusfabrik som jag och mina vänner byggt om till ett hundcenter. Hallen som är på lite drygt 400 m2 har en konstgräsmatta som är 16x21 meter. Det finns agilityhinder och lydnadshinder samt lydnadsruta och rallyskyltar. Hallen är även utrustad med en komplett stereoanläggning av hög kvalitet, där det även är möjligt att koppla in sin smartphone eller dator.

Konstgräsmattan ligger på en 12 mm dämpande skikt för att hunden och föraren inte ska slita på lederna. Mattan är sedan dressad med sand. Denna modell är mycket populär i Finland där man har stor erfarenhet av inomhushallar för agility och annan hundsport

I anslutning till hallen finns kaffemaskin, kylskåp med kall dricka och godis till försäljning. I anslutning till hallen finns en liten butik där vi säljer diverse produkter för en aktiv hundägare.

 

Jonas Erlandson.

Agilityfabriken är skapat av, ägs och drivs av mig, Jonas Erlandson. Jag har tränat hund i 25 år både inom jakt, lydnad och agility och har länge drömt om att få ett eget hundcenter. Nu har jag äntligen lyckats förverkliga min dröm och jag jag har förhoppningar om att fabriken skall bli en tillflyktsplats och träningsplats för hundintresserade inom agility, Rally, lydnad, bruks, IPO och allt annat man kan göra med hund.

Personer jag har gått kurs för och hämtat inspiration ifrån:

  • Janita Leinonen, tre gånger nordisk mästare och guldmedaljör på EO2013
  • Jaakko Suoknuuti, EO-mästare i lag 2011. Har fått Jaakko-svängen uppkallad efter sig
  • Lisa Frick, dubbel världsmästare som tagit agilityn till en ny nivå
  • Jan-Egil Eide, EO-mästare 2010 och silvermedaljör på VM några år tidigare
  • Jennie Lehtinen, Norsk Mästare och mycket erfaren instruktör.
  • Annica Aller, instruktörsproffs med enorm erfarenhet i agility.

 

Sara Mäkitalo

Jag arbetar som Canis-instruktör och håller de flesta av mina kurser i Agilityfabriken. Jag är en "allätare" och älskar all form av belöningsbaserad hundträning.Jag arbetar främst med klickerträning i mina kurser. För tillfället är jag aktiv med min bordercollie Kelliegårdens Jump, med honom tävlar jag i agility, lydnad och bruks (sök). Vi har  tidigare även tävlat rallylydnad, vallningen har vi även som en liten bisyssla.
Jag anser att en god grundträning är det viktigaste för en valp eller unghund. Därför jobbar jag mycket med frivilliga beteenden för att bygga upp en arbetslust och en självständighet hos hunden. Att jobba med mångsidiga och utvecklande belöningar i kombination med grundfärdigheter anser jag är nyckeln till ALL bra hundträning!  Att jobba med detaljer och helheter i ett tänk är också en viktig nyckel. Därför börjar vi redan tidigt i vap och unghundstadiet att utsätta hunden för störningar på ett lekfullt sätt.

Till vardags är jag djur och hundlärare på Önnestadsgymnasiet. Jag har en bakgrund som hippolog och unghästutbildare och har även arbetat som ridinstruktör i många år. Jag har även privatundervisning under kvällar och helger i mån av tid. Jag älskar att se mina elever och hundar att utvecklas mot just deras individuella mål!

Jag går även att hyra in för diverse kurser och utbildningar för privatpersoner och klubbar. Tag kontakt för mer info på sara@canis.se

Agilityfabriken, en inomhusanläggning för hundträning drivs av Jonas Erlandson & Sara Mäkitalo