valpblogg

Lilla Isy har klivit in i vår familj med buller och bång. Jag tänkte att det kunde vara roligt att så småningom kika tillbaka på hennes första tid som valp och unghund. Därför skapades den här bloggen. Det kommer även smyga in lite annat agilityrelaterat och även uppdateringar som händer här i Agilityfabriken. Vi börjar med att bjuda på en liten bild av Tervinatorn som hon skämtsamt kallas.
Isy kommer från Krokasmedens Kennel och hennes mamma heter Krokasmedens Wenche och pappa är Zagals Ljunior. De är båda av rasen Malinois. Men denna lilla dam kom som specialedition med fluffig päls och blir därför en Terveuren. Hon är i dag 9 veckor gammal och hennes utbildning den första tiden kommer bestå av pussar och kramar, regler och struktur, miljöträning, antibitträning, lekträning, bil och burträning och så klart påbörjar vi träningen av grundfärdigheter exempelvis sitt, ligg, target osv.

Hon är en orädd liten dam med stor  kamplust. Hon vill gärna följa sin matte i hasorna men är inte rädd att sätta av i full galopp mot ett helt fotbollslag som spelar. Hon kommer att tränas i lydnad av sin matte Sara och husse kommer troligtvis köra agility med henne (Man får tydligen inte sno husses border collie utan att lämna något i inbyte) Hon kommer även att tränas för en blivande karriär i IPO och kanske kanske om det finns möjligheter till bra träning i Skåne i framtiden så blir det Mondioring i stället. 

Även om det nu är lyckliga tider så går så klart en liten tanke till galna Luuki som tyvärr inte kom så långt i sin karriär. Han lämnade oss sommaren 2014  pga en skada. Här på bild med min kompis Camilla.

Summa kardemumma är ju att lyckan är stor när man får förmånen att starta en valp från grunden, kanske det roligaste av allt att försöka bygga den där superkompisen precis som man vill ha den, så klart med krydda av en egen stor personlighet.

//Sara

 

Gio Gunar from the House of Wolfs

Kommentera gärna: